Rogozin denunta "cascadoria rusinoasa a romanilor": Se cer masuri dure si precise de retorsiune!

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 13:29
878 citiri
Rogozin denunta "cascadoria rusinoasa a romanilor": Se cer masuri dure si precise de retorsiune!
Foto: Facebook / Dmitri Rogozin

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a revenit sambata cu noi declaratii dupa ce autoritatile romane i-au interzis, vineri, sa tranziteze spatiul nostru aerian. Rogozin a denuntat din nou "cascadoria rusinoasa" a romanilor si a cerut o analiza a Moscovei asupra incidentului, urmata de "masuri dure de retorsiune" impotriva Romaniei.

"Tonul aspru al afirmatiilor mele reflecta emotiile pe care le-am avut in legatura cu ce li s-a intamplat pasagerilor avionului nostru", a afirmat Dmitri Rogozin, citat de site-ul agentiei Tass.

"Cei mai multi pasageri reveneau acasa. M-am deplasat de fiecare data in R.Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria rusinoasa a romanilor si a Guvernului moldovean necesita o analiza atenta si masuri dure si precise de retorsiune!", a avertizat vicepremierul Rusiei.

Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia si Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea Romaniei.

Aeronava rusa alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-Romania-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relatie tensionata.

Dmitri Rogozin urma sa se intalneasca vineri cu presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, si cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Citeste mai multe despre:

Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul vicepremierului rus, Dmitri RogozinIulian Fota: Autoritatile romane au procedat bine ca au interzis ca avionul lui Rogozin sa ne survoleze spatiul aerianRogozin, dupa ce Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul sau: Asteptati-va la un raspuns, nenorocitilor!Si Dodon reactioneaza dupa ce Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul lui Rogozin: Ei vor conflict, vor razboi aici!Rusia protesteaza oficial, dupa ce Rogozin n-a fost lasat sa zboare deasupra Romaniei ...citeste mai departe despre "Rogozin denunta "cascadoria rusinoasa a romanilor": Se cer masuri dure si precise de retorsiune!" pe Ziare.com

#Rogozin Romania avion survol , #Stiri International