Republicanii francezi recurg din nou la retorica anti-imigratie: Este o amenintare culturala pentru civilizatia europeana

Duminica, 26 August 2018, ora 18:23
1257 citiri
Republicanii francezi recurg din nou la retorica anti-imigratie: Este o amenintare culturala pentru civilizatia europeana
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul dreptei franceze, Laurent Wauquiez, a declarat ca "imigratia in masa" constituie "o amenintare culturala pentru civilizatia europeana" si ca francezii refuza "sa devina straini in propria tara", transmite AFP.RE

"Cum sa nu se inteleaga ca suntem la capatul capacitatilor noastre de integrare si ca aceasta imigratie in masa este o amenintare culturala pentru civilizatia europeana?", a declarat duminica presedintele partidului Republicanii (LR), in fata a circa 1.500 de persoane in departamentul Haute-Loire.

"Francezii refuza sa devina straini in propria tara" si trebuie "facut astfel incat sa ramana ceva din civilizatie", a adaugat Wauquiez, in aplauze puternice.

"Nu mai puteam lasa aceste nave (umanitare) sa intre in porturile europene", a mai spus Wauquiez, al carui partid, infrant in alegerile legislative din 2017, vrea sa faca din problema migratiei tema centrala a campaniei pentru scrutinul european din mai 2019.

Laurent Wauquiez, ales in decembrie la conducerea LR pe o linie puternic de dreapta, a mai afirmat ca reinceperea activitatii politice in aceasta toamna "sfarsitul mirajului macronismului".

Lansandu-se in critici impotriva presedintelui Emmanuel Macron, liderul LR a declarat ca "nu exista rezultate si acest prim an este un esec".

Mai multi lideri, partide si miscari politice isi anunta in acest weekend revenirea din vacanta politica avandu-l ca tinta, cel mai adesea, pe presedintele Macron, a carui formatiune nu a programat insa nicio adunare.

Sambata, liderul stangii radicale, Jean-Luc Melenchon, i-a chemat pe francezi sa-l "faca praf" pe Macron la alegerile europarlamentare din primavara viitoare. ...citeste mai departe despre "Republicanii francezi recurg din nou la retorica anti-imigratie: Este o amenintare culturala pentru civilizatia europeana" pe Ziare.com

#imigranti Franta, #politica imigranti Franta , #Stiri International