Reportaj BBC: Revolutia din Romania vazuta prin ochii a trei generatii

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 08:20
1924 citiri
Reportaj BBC: Revolutia din Romania vazuta prin ochii a trei generatii
Foto: BBC

BBC a realizat un reportaj despre Revolutia din 1989 din Romania, in cadrul caruia a discutat cu femeia de afaceri Camelia Sucu si familia acesteia.

"Camelia Sucu a inteles ca au murit oameni in noaptea Revolutiei atunci cand, a doua zi, a vazut maturatorii spaland sangele", incepe reportajul realizat de BBC, mentionand ca cea care acum este o cunoscuta femeie de afaceri a fost in strada pe 21 decembrie pentru a cere sfarsitul regimului dictatorului Nicolae Ceausescu.

Aceasta a povestit jurnalistilor cum toti oamenii fugeau pe strazi. "Am auzit impuscaturile si vedeam cum geamurile masinilor se sparg. Imi amintesc ca eram speriata, dar, de asemenea, eram impreuna cu tot ceilalti - ne incurajam unii pe altii", a declarat Camelia Sucu.

Ea a marturisit jurnalistilor ca nu stia cum ar arata o Romanie libera sau cum ar merge lucrurile, dar ca voia sa fie libera sa vorbeasca cu strainii si voia sa aiba libertatea de a calatori.

BBC mai scrie ca lucrurile au evoluat bine pentru ...citeste mai departe despre "Reportaj BBC: Revolutia din Romania vazuta prin ochii a trei generatii" pe Ziare.com

#reportaj BBC revolutie Romania, #reportaj BBC Camelia Sucu, #Camelia Sucu revolutie BBC , #Stiri International