Putin, gata sa se descotoroseasca de Assad si sa incheie conflictul din Siria?

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 12:24
1306 citiri
Putin, gata sa se descotoroseasca de Assad si sa incheie conflictul din Siria?
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin este dispus sa se descotoroseasca de liderul sirian Bashar al Assad, ca parte a unei intelegeri de a pune capat conflictului de cinci ani din Siria.

Cel putin asa considera puterile occidentale, potrivit The Independent, care noteaza ca, in urma declaratiei surprinzatoare a presedintelui rus ca misiunea militara de cinci luni din Siria si-a indeplinit obiectivul, diplomatii sunt convinsi ca Moscova ar putea fi gata sa-l forteze pe liderul sirian sa permita o tranzitie politica.

Putin face o miscare neasteptata: A ordonat retragerea fortelor ruse din Siria

Avioanele de razboi si trupele Rusiei au inceput sa paraseasca bazele din Siria, pe 15 martie, la cateva ore dupa anuntul soc al lui Putin, ca este dispus sa inceapa o retragere partiala, care coincide cu a cincea aniversare a inceputului revoltei siriene si cu reluarea discutiilor de pace din Geneva.

In timp ce raman rezervati cu privire la diminuarea efectivelor militare, diplomatii ...citeste mai departe despre "Putin, gata sa se descotoroseasca de Assad si sa incheie conflictul din Siria?" pe Ziare.com

#Putin rasturnare Assad, #Putin retragere Siria, #Rusia retragere Siria , #Stiri International