Putin, declaratie transanta despre atacarea tarilor NATO de catre Rusia

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 11:33
1249 citiri
Putin, declaratie transanta despre atacarea tarilor NATO de catre Rusia
Foto: Kremlin

Vladimir Putin a acordat un interviu unei publicatii din Italia in care a vorbit pe larg despre posibilitatea vehiculata in ultima perioada, conform careia Rusia ar putea ataca tarile NATO, in special pe cele baltice.

Presedintele Rusiei a respins vehement acest scenariu, intr-un interviu acordat Corriere della Sera, subliniind ca doar o persoana "fara minte" se poate gandi ca s-ar putea ajunge in aceasta faza. De asemenea, Putin a sugerat ca SUA ar fi interesate ca aceasta idee sa fie vehiculata pentru a-si consolida pozitia la nivel global.

"Numai o persoana care nu are minte isi poate imagina ca Rusia ar putea ataca intr-o zi NATO. Aceasta idee nu are niciun sens, e complet nefondata. Poate cineva e interesat sa alimenteze aceste temeri, pot presupune doar. De exemplu, americanii nu doresc de mult apropierea dintre Rusia si Europa. Sa presupunem ca SUA doresc sa-si mentina pozitia de lider in comunitatea atlantica.

Ei au nevoie de o amenintare externa, de un dusman. Iar ...citeste mai departe despre "Putin, declaratie transanta despre atacarea tarilor NATO de catre Rusia" pe Ziare.com

#Vladimir Putin atac Rusia NATO, #atac Rusia NATO, #Vladimir Putin relatie NATO, #Vladimir Putin relatie Europa , #Stiri International