Purtatorul de cuvant al lui Trump a vorbit de trei ori despre un atentat terorist care nu a avut loc niciodata

Joi, 09 Februarie 2017, ora 12:56
2861 citiri
Purtatorul de cuvant al lui Trump a vorbit de trei ori despre un atentat terorist care nu a avut loc niciodata
Foto: Twitter/White House

Purtatorul de cuvant al presedintelui Donald Trump, Sean Spicer, a facut referire de trei ori la un atentat terorist inexistent din Atlanta, relateaza presa americana.

Spicer a vorbit pentru prima data de "atentatul de la Atlanta" in timpul unei aparitii la emisiunea "This Week" de pe postul de televiziune ABC.

"Ce putem sa le spunem acelor familii care au pierdut pe cineva intr-un atac terorist - fie ca vorbim de Atlanta, San Bernardino sau Boston? Acei oameni, fiecare dintre ei au iesit din tara si apoi s-au intors", a declarat purtatorul de cuvant de la Casa Alba.

Acesta a repetat eroarea in ziua urmatoare, atunci cand a sustinut ca exista prea multe incidente teroriste in Statele Unite, "fie ca vorbim despre San Bernardino, Atlanta", in timpul unei aparitii televizate la MSNBC.

Sean Spicer a vorbit din nou despre atac in timpul unei conferinte de presa de la Casa Alba: "Verificam intregul proces in aceasta perioada de timp pentru a ne asigura ca totul se desfasoara in mod corect, dar nu cred ca trebuie sa ne uitam mai departe de familiile de la maratonul din Boston, Atlanta si San Bernardino", a declarat purtatorul de cuvant dupa ce a fost intrebat de un reporter ce tari care au legaturi cu terorismul international nu sunt incluse in interdictia semnata de Donald Trump.

In 1996, o serie de bombe a zguduit parcul olimpic din Atlanta, iar atacul a fost orchestrat de catre teroristul american Eric Rudolph. Insa, nu la asta facea referire Sean Spicer, acesta precizand ca "sigur am vrut sa spun Orlando".

Confuzia are loc la scurt timp dupa ce consiliera prezidentiala Kellyanne Conway a facut trimitere in repetate randuri la "masacrul din Bowling Green". Ulterior, aceasta s-a vazut nevoita sa recunoasca ca un asemenea atac nu a existat niciodata. ...citeste mai departe despre "Purtatorul de cuvant al lui Trump a vorbit de trei ori despre un atentat terorist care nu a avut loc niciodata" pe Ziare.com

#Sean Spicer atentat terorist inexistent, #purtator cuvant Trumpo atentat Atlanta, #atentat Orlando Sean Spicer , #Stiri International