Propunerea care reintroduce granitele interne in zona Schengen pentru doi ani

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 12:11
914 citiri
Propunerea care reintroduce granitele interne in zona Schengen pentru doi ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintia luxemburgheza a Uniunii Europene a lansat o propunere de natura sa permita reintroducerea granitelor interne in zona de libera circulatie Schengen pe o perioada de pana la doi ani.

Potrivit regulilor in vigoare, membrii Schengen nu pot inchide granitele proprii pentru o perioada mai mare de sase luni, informeaza EuObserver.

Presedintia luxemburgheza argumenteaza ca o extindere de doi ani ar trebui permisa "in circumstante exceptionale ce constituie o amenintare grava la politica publica sau securitatea interna".

Propunerea arata ca "unul sau mai multe state membre" ar trebui sa poata sa decida sa reintroduca controalele "la toate sau anumite parti din granitele lor interne".

Grecia risca sa fie exclusa din Schengen: A lasat prea multi refugiati sa intre in Europa

Potrivit lui Steve Peers, profesor de drept european si drepturile omului la Universitatea Essex, felul in care a fost formulata propunerea sugereaza ca masura s-ar putea aplica intregii Uniuni ...citeste mai departe despre "Propunerea care reintroduce granitele interne in zona Schengen pentru doi ani" pe Ziare.com

#suspendare Schengen doi ani, #propunere UE suspendare Schengen , #Stiri International