Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Barclays a scazut cu 54% in T3

Profitul Barclays a scazut cu 54% in T3

Barclays, cea de-a doua mare banca britanica, a anuntat ca profitul net din al treilea trimestru a scazut cu 54%, in conditiile in care costurile provizioanelor au crescut, ca urmare a deprecierii activelor, relateaza Bloomberg.

 

Astfel, profitul net a scazut la 1,08 miliarde lire, de la 2,33 miliarde lire in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca.

De asemenea, profitul brut din al treilea trimestru a scazut cu 44%, la 1,6 miliarde lire, de la 2,84 miliarde lire in aceeasi perioada a anului trecut.

Costurile provizioanelor pentru deprecierea activelor sunt estimate sa "fie la extrema inferioara a estimarilor facute in luna august, de 9-9,6 miliarde lire", a mai anuntat Barclays. Nivelul provizioanelor din primele noua luni, de 6,2 miliarde lire, a fost "semnificativ peste cel din aceeasi perioada a anului trecut".

Barclays a evitat anul trecut ajutoarele guvernamentale, primind in schimb o contribu?ie de capital de peste 5 miliarde lire de la investitori din Orientul Mijlociu.

Economia britanica s-a comprimat cu 0,4% in al treilea trimestru din 2009, iar numarul somerilor a ajuns in septembrie la cel mai inalt nivel din 1997.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 844 ori
Citeste mai multe despreprofit barclays costuri