Presa franceza: Criza din Grecia a facut deja o prima victima, cuplul Franta-Germania

Joi, 02 Iulie 2015, ora 12:50
835 citiri

Faptul ca premierul grec Alexis Tsipras si-a mentinut indemnul de a spune "nu" creditorilor tarii sale in referendumul de duminica ingrijoreaza editorialistii, in opinia carora aceasta decizie a facut deja o victima, si anume cuplul francezo-german, relateaza AFP in pagina electronica.

"Pe zi ce trece, premierul grec se inchide intr-o logica suicidara", rezuma Jean-Pierre Lacan de la Midi Libre.

Premierul elen Alexis Tsipras si-a reiterat miercuri indemnul de a spune "nu" creditorilor Greciei in consultarea populara de duminica. Europenii i-au replicat excluzand orice negociere a unui nou plan de ajutorare pana dupa votul popular.

Acest referndum "cu doua taisuri" "ar putea ca, pana la urma, sa nu aiba decat invinsi", deplange Christophe Lucet de la Sud-Ouest. "Nu prea stim de ce, nu prea stim cand, dar povestea risca sa se termine prost", subliniaza Christophe Bonnefoy in Le Journal de la Haute Marne.

Daniel Muraz (Courrier Picard) considera "aceasta situatie complexa" si ...citeste mai departe despre "Presa franceza: Criza din Grecia a facut deja o prima victima, cuplul Franta-Germania" pe Ziare.com

#presa Franta criza Grecia, #Grecia ruptura Franta Germania , #Stiri International