Povesti cu final fericit: Au fugit din calea razboiului si au devenit oameni de succes in alte tari

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 20:07
950 citiri
Povesti cu final fericit: Au fugit din calea razboiului si au devenit oameni de succes in alte tari
Foto: Facebook/Dina Saadi

Imaginile pe care le vedem de o vreme la televizor cu refugiati sirieni fugind din calea razboiului ne-ar putea face sa uitam ca, in urma cu doar cinci ani, Siria era o tara prospera, stabila.

Avea un segment infloritor al clasei de mijloc, de la medici si avocati pana la ingineri si artisti. Aceasta prosperitate este greu de imaginat acum. Peste 200.000 de sirieni au murit de la protestele pro-democratie din 2011 incoace, iar 11 milioane de suflete au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele. Circa patru milioane dintre acesti oameni au plecat din tara, scrie BBC.

Siria, cea mai mare criza umanitara din era noastra: 3 milioane de refugiati

In ciuda situatiei devastatoare, cateva persoane au reusit sa scape si si-au reconstruit carierele in alt loc, ajungand sa aiba succes chiar in tari mai putin primitoare cu noii veniti, unde este dificil sa obtii permis de munca sau sa stai pe termen lung.

Din Damasc in Dubai

Dina Saadi, artist si designer, tocmai isi deschisese o ...citeste mai departe despre "Povesti cu final fericit: Au fugit din calea razboiului si au devenit oameni de succes in alte tari" pe Ziare.com

#fugit razboi succes, #refugiati Siria succes , #Stiri International