Povestea unui dezertor: Am fost bodyguardul lui Kim Jong Il, tatal actualului dictator nord-coreean

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 16:28
1224 citiri
Povestea unui dezertor: Am fost bodyguardul lui Kim Jong Il, tatal actualului dictator nord-coreean
Foto: CNN

Lee Young-guk a fost timp de 10 ani garda de corp a lui Kim Jong Il, tatal actualului lider al Coreei de Nord. El a povestit care erau calitatile cerute pentru a-l servi pe marele conducator. Antrenamentul implica pregatire fizica, tactica, inotul sau capacitatea de a conduce o barca.

O mare parte din pregatire consta insa in spalarea creierului in scop ideologic. Lee spune ca era educat sa creada ca Kim Jong Il era un zeu si ca singurul motiv pentru care se nascuse era sa il serveasca si sa il protejeze pe "Iubitul Conducator", arata CNN.

Dar, in cei 10 ani in care i-a fost alaturi, fosta garda de corp spune ca a vazut un om inconjurat de frica. El isi aduce aminte de cele doua chipuri ale omului - cineva care putea sa daruiasca aur atunci cand era fericit sau sa dicteze pedepse cu moartea cand nu era.

"Cand Kim Jong Il sosea in vehiculul sau, consilierii sai, in varsta de 60-70 de ani, fugeau sa se arunce la pamant, prin iarba. Se umpleau de praf, dar reuseau sa se ascunda", ...citeste mai departe despre "Povestea unui dezertor: Am fost bodyguardul lui Kim Jong Il, tatal actualului dictator nord-coreean" pe Ziare.com

#Coreea de Nord garda Kim Jong, #Kim Jong Il bodiguard amintiri, #dictator Coreea bodiguard amintiri , #Stiri International