Planurile armatei americane pentru Romania

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 09:51
955 citiri
Planurile armatei americane pentru Romania
Foto: Flickr/Department of Defense

Comandantul armatei americane in Europa, generalul Ben Hodges, a anuntat ca se lucreaza la construirea bazelor logistice pentru stocurile de echipamente, care sa fie gata in 2016. Aceste baze sunt construite ca raspuns la amenintarea Rusiei in Ucraina si sunt gazduite de mai multe tari din centrul si estul Europei, inclusiv Romania.

Bazele logistice pentru ceea ce armata americana numeste "European Activity Sets" din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Bulgaria vor fi finalizate pana la sfarsitul lui 2016, in mod ideal pana in luna septembrie a anului urmator, a precizat Ben Hodges, miercuri, la Pentagon, potrivit Defense News.

Trei baze, din Lituania, Romania si Bulgaria, sunt deja finalizate, a aratat Hodges. Cand Divizia 3, Brigada 1 Infanterie, isi incheie serviciul prin rotatie in Europa, echipamentul va fi lasat in aceste baze, pentru a fi folosit de urmatoarea unitate.

Potrivit planului, urmatoarea brigada va sosi in aprilie, va prelua si se va antrena cu ...citeste mai departe despre "Planurile armatei americane pentru Romania" pe Ziare.com

#America baze echipamente Romania, #America baze logistice Romania , #Stiri International