Peste 150.000 de oameni au ovationat prima slujba Angelus a Papei Francisc

Duminica, 17 Martie 2013, ora 13:11
1857 citiri
Peste 150.000 de oameni au ovationat prima slujba Angelus a Papei Francisc

Papa Francisc a fost ovationat duminica de o multime entuziasta de aproximativ 150.000 de persoane venite sa asiste la prima sa rugaciune Angelus, pe care a rostit-o de la fereastra apartamentului sau ce da spre Piata Sfantul Petru, a anuntat Vaticanul.

"Buna ziua. Dupa prima noastra intalnire, miercuri (ziua alegerii sale), sunt bucuros sa va salut in aceasta duminica, ziua Domnului (...), intr-o piata care, cu ajutorul presei, capata dimensiunea lumii" intregi, a spus el, dupa ce a fost primit cu aclamatii, potrivit Mediafax.

Dupa rugaciunea Angelus, in care a insistat asupra importantei milei, multimea, care umplea Piata pana la nivelul aleii ce duce la colonada lui Bernini, l-a aclamat din nou pe Papa argentinian.

La fel ca la prima sa aparitie in public, miercuri seara, imediat dupa ce a fost ales, Papa a cerut din nou multimii sa se roage pentru el. "Rugti-va pentru mine, va cer", a spus el.

"Dumnezeu nu oboseste niciodata sa ne ierte, noi suntem cei care nu ne obosim sa ii cerem iertare (...). El este parintele plin de dragoste ce iarta intotdeauna si ii este mila de noi toti", a continuat el. "Un pic de mila schimba lumea, face lumea mai putin rece si mai dreapta", a adaugat Suvernaul Pontif.

Masuri de siguranta extraordinare si repetitie generala pentru intronizarea de marti

Primaria Romei a pregatit masuri de siguranta extraordinare pentru slujba Angelus, folosindu-se de aceasta ocazie si pentru a verifica protocolul de securitate pentru ziua de marti, cand Papa Francisc va fi intronizat, scrie Agerpres.

"Suntem pregatiti, am pus la dispozitie aproximativ 1.000 de agenti ai fortelor de ordine si peste 700 de voluntari de la Protectia civila", a declarat duminica primarul Romei, Gianni Alemanno, din partidul de dreapta Poporul Libertatii (PdL), care a adaugat ca a fost implementat "un plan extraordinar pentru transportul public", care va fi pus "la grea incercare", deoarece, tot astazi, se desfasoara in capitala Italiei si cea de-a XIX-a editie a Maratonului de la Roma.

Iar pe data de 19 martie, marti, ziua intronizarii Papei Francisc, se preconizeaza ca vor sosi la Roma peste un milion de credinciosi din Italia si din intreaga lume si numerosi sefi de state si de guverne. Marti, "metroul de la Roma va fi gratuit pentru toti credinciosii, pana la ora locala 14:00", a mai anuntat primarul Alemanno, care a adaugat ca masurile de siguranta vor fi deosebite, "cu peste 1.000 de agenti ai fortelor de ordine, sute de voluntari si lunetisti plasati pe acoperisurile caselor din incinta Vaticanului".

Ziua de duminica, in care Papa Francisc va oficia primul sau Angelus de la fereastra apartamentului sau, cu deschidere catre piata Sfantul Petru, este considerata un fel de "proba generala" pentru intronizarea de marti, a mai afirmat primarul Romei, care a adaugat ca "modelul utilizat va fi cel de la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea, din 2005, si de la inaugurarea pontificatului lui Benedict al XVI-lea, in aprilie 2005".

Inainte de slujba Angelus, in jurul orei locale 10:00, noul Suveran Pontif va oficia mesa la mica parohie Sfanta Ana, din incinta Vaticanului.

Iar la pranz, in jurul orei locale 12:00, Papa - gazduit inca in resedinta Sfanta Marta, rezervata cardinalilor electori - va aparea pentru prima data la balconul apartamentului sau privat de la etajul al treilea al Palatului Apostolic, unde se va muta definitiv in urmatoarele saptamani.

Ca de obicei, imaginea Papei va fi difuzata pe ecrane gigant instalate in piata Sfantul Petru.

Slujba Angelus va fi cea de-a doua interventie publica a Papei Francisc in fata credinciosilor, de la alegerea sa ca Suveran Pontif, miercuri seara.

#prima slujba Papa Francisc, #pregatiri intronizare Papa, #masuri securitate Papa Francisc, #slujba Angelus papa , #Stiri International