Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul European cere sanctionarea si oprirea platilor catre Ungaria pentru masurile luate in pandemie

Parlamentul European cere sanctionarea si oprirea platilor catre Ungaria pentru masurile luate in pandemie
Parlamentul European solicita Uniunii Europene sa impuna sanctiuni si sa opreaca platile catre Ungaria din cauza masurilor impuse prin prisma pandemiei de COVID-19.

Democratia si drepturile fundamentale sunt amenintate in Ungaria, au transmis eurodeputatii,
indemnand Comisia si Consiliul sa protejeze cetatenii maghiari si statul de drept.

"In cadrul unei dezbateri cu vicepresedintele CE, Věra Jourova si cu presedintia croata, majoritatea vorbitorilor au subliniat faptul ca masurile de urgenta luate de guvernul maghiar pentru a combate pandemia de COVID-19, inclusiv declararea starii de urgenta pe durata nedeterminata, nu sunt in conformitate cu normele UE si au atras atentia asupra riscului din ce in ce mai mare la adresa democratiei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, mai multi eurodeputati au solicitat Comisiei Europene sa finalizeze examinarea modificarilor legislative si sa deschida procedurile de constatare a neindeplinirii obligatiilor. Acestia au solicitat in mod expres ca platile catre Ungaria sa fie oprite, in cadrul noilor perspective financiare si al planului de redresare, daca principiile statului de drept nu sunt respectate. Acestia au criticat, de asemenea, atitudinea pasiva a Consiliului si au insistat asupra continuarii procedurii prevazute de articolul 7, initiate deja de Parlament.

Unii deputati au aparat deciziile adoptate de parlamentul ales in mod democratic in Ungaria si au comparat masurile exceptionale adoptate in aceasta tara cu cele adoptate de alte state membre ale UE, cum ar fi Franta sau Spania.

Trebuie amintit ca rezolutia sa din 17 aprilie, Parlamentul a declarat deja ca deciziile Ungariei de a prelungi starea de urgenta pe termen nelimitat, de a autoriza guvernul sa se pronunte prin decret si de a slabi supravegherea Parlamentului sunt "total incompatibile cu valorile europene".

A.G. ...citeste mai departe despre "Parlamentul European cere sanctionarea si oprirea platilor catre Ungaria pentru masurile luate in pandemie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 845 ori