Parlamentarii britanici au dorit sa foloseasca pisici impotriva soarecilor din Westminster

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 13:45
1038 citiri
Parlamentarii britanici au dorit sa foloseasca pisici impotriva soarecilor din Westminster
perfecte.md

Parlamentul britanic a dorit sa recurga la ajutorul unor pisici pentru a elimina soarecii tot mai numerosi din Palatul Westminster, insa a renuntat la aceasta idee dupa ce un studiu a stabilit ca ar fi avut nevoie de un numar prea mare de feline pentru a rezolva aceasta problema.

Deputata Anne McIntosh a sugerat sa fie folosite pisicile din adapostul de animale aflat vizavi de palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, pentru a solutiona definitiv problemele generate de inmultirea necontrolata a soarecilor din aceasta cladire istorica, informeaza Mediafax.

"Populatia soarecilor este dincolo de orice control, mai ales in zonele in care hrana este preparata, iar acest fapt reprezinta, evident, un pericol pentru sanatatea publica", a declarat aceasta membra a Partidului Conservator, aflat la guvernare.

In lipsa unor pisici care sa locuiasca permanent la Westminster, deputata a sugerat ca felinele sa fie eliberate in cladire in fiecare seara, pentru a-si indeplini misiunea lor de vanatori de soareci.

Dar, din cauza dimensiunilor spectaculoase ale Parlamentului britanic, "o hoarda de pisici" ar fi necesara, a declarat, joi, deputatul John Turso, in fata Camerelor Comunelor (camera inferioara a Parlamentului, n.r.).

"Ideea de a avea o haita de pisici in cladirile parlamentare ar genera numeroase dificultati", a subliniat acest politician liberal-democrat.

Deputatul a spus ca ideea unei eventuale eliberari a unui grup de pisici a fost supusa unui "examen complet si riguros" de autoritati, dar acestea au constatat ca exista "dificultati practice si tehnice evidente" pentru ca ideea respectiva sa poata fi implementata.

Premierul David Cameron a adus, in anul 2011, la resedinta sa oficiala din Downing Street Nr. 10 un motan, care a primit numele Larry, dupa ce un sobolan a fost surprins, in timpul unui buletin de stiri televizat, alergand prin fata usii de la intrarea in cladire.

Insa eficienta lui Larry a fost pusa sub semnul intrebarii. Serviciul de presa al premierului a precizat ca motanul primea in fiecare zi cadouri si bunatati culinare si isi petrecea majoritatea timpului "testand confortul oferit de diverse obiecte de mobilier vechi pe care isi facea siesta".

Problema "invaziei" de soareci la Downing Street Nr. 10 dateaza inca din anii 1920. Unul dintre ei a primit chiar titlul de "soarece-sef din Cabinetul premierului" si numele lui a fost inscris in registrul de plati al functionarilor guvernamentali.

#parlamentari britanic ajutor pisici, #pisici prindere soareci Westminster , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni