Cel mai bogat om din Rusia a demisionat din consiliul de supraveghere al grupului german TUI

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 17:46
789 citiri
Cel mai bogat om din Rusia a demisionat din consiliul de supraveghere al grupului german TUI
Vladimir Putin și Aleksei Mordaşov

Miliardarul rus Aleksei Mordaşov, cel mai bogat om din Rusia, a demisionat miercuri din consiliul de supraveghere al TUI, numărul unu mondial în turism.

Oligarhul este principalul acționar firmei germane de turism și a renunțat după ce a fost sancţionat de către Uniunea Europeană (UE), ca represalii faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

”Aleksei Mordaşov îşi anunţă astăzi (miercuri) în mod ofcial demisia” şi ”părăseşte Consiliul de Supraveghere TUI de îndată”, anunţă miercuri, într-un comunicat, grupul german.

De asemenea, oligarhul ruso-uzbec Alişer Usmanov, sancţionat și el de Uniunea Europeană, se retrage din funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, care a anunţat că interzice sportivii ruşi la competiţii.

Alişer Usmanov, care are legături de lungă durată cu Kremlinul, a fost vizat de sancţiunile Uniunii Europene din cauza invadării Ucrainei de către Rusia. Oponentul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, ceruse de mai multă vreme ca Usmanov să fie sancţionat din cauza apropierii oligarhului de autorităţile ruse.

Usmanov a publicat o declaraţie pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, în care explică că aceste sancţiuni sunt nedrepte şi au fost luate pe baza acuzaţiilor false şi defăimătoare care îi dăunează onoarei, demnităţii şi reputaţiei sale de om de afaceri.

Tot miercuri, clubul Everton a suspendat acordurile de sponsorizare cu companiile ruseşti deţinute de Alişer Usmanov, în urma invaziei Ucrainei. Grupul USM Holdings, deţinut de Usmanov, care îl are drept preşedinte pe proprietarul clubului Everton, Farhad Moshiri, este un sponsor important al clubului englez.

Usmanov are, de asemenea, o opţiune exclusivă de a da numele noului stadion al lui Everton, care urmează să fie inaugurat la începutul sezonului 2024-25 din Premier League.

Grupul Megafon, deţinut de USM, este sponsor principal al echipei feminine a clubului din Liverpool. Acordul pe mai mulţi ani a fost convenit în octombrie 2020, în timp ce Yota, parte a grupului Megafon, apare pe mâneca tricoului. ...citeste mai departe despre "Cel mai bogat om din Rusia a demisionat din consiliul de supraveghere al grupului german TUI" pe Ziare.com

#miliardari, #oligarhi, #Rusia, #functii, #firme, #Vest, #renuntare , #Stiri International