Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oferta Romaniei pentru relocarea Agentiei Medicamentului: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea

Oferta Romaniei pentru relocarea Agentiei Medicamentului: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea
Agentia Europeana a Medicamentului a finalizat analiza tuturor ofertelor primite pentru relocarea sediului din Londra, calificativele acordate Romaniei fiind unele in baza carora oficialii de la Bruxelles cu greu ar putea justifica eventuala relocarea la Bucuresti a agentiei.

Oferta romaneasca, atat de laudata "la intern", contine elemente care pun sub semnul intrebarii profesionalismul celor care au alcatuit si al celor care au avizat dosarul de candidatura.

In afara criteriilor din analiza EMA, decizia de relocare se bazeaza pe inca doi factori:

criteriul "raspandirii geografice" a institutiilor UE pe intregul continent (se va tine cont daca o tara gazduieste deja o alta agentie sau institutie a UE)factorul politic
In privinta "disponibilitatii spatiului adecvat" pentru sediul Agentiei Europene a Medicamentului, Guvernul Romaniei asigura ca imobilul va putea indeplini nevoile Agentiei, incepand cu primul trimestru al anului 2019.

Cu toate acestea, autoritatile fac referire la posibile intarzieri in ceea ce priveste predarea in termen a cladirii si nu au precizat solutii temporare potrivite. Astfel, nu se va putea asigura continuitatea activitatii Agentiei.

Complexul ar fi disponibil pentru ocupare in mod etapizat, dar planul de relocare depinde in mare masura de contributia tehnica si de managementul EMA, romanii uitand sa asigure servicii in acest domeniu.

De asemenea, constata analiza, supravegherea operatiunilor de adaptare a cladirii se bazeaza pe resurse ale Agentiei de care aceasta nu dispune. De exemplu, romanii au presupus, fara sa verifice ca postul chiar exista, ca un "arhitect EMA" va supraveghea respectivul proces de adaptare tehnica a constructiei.

Oficialii EMA mai constata ca echipamentele pentru salile de conferinte (sistem de televizare, sistemul de vot etc.) nu sunt mentionate in oferta.

In ceea ce priveste salile de intalnire, acestea par sa fie situate intr-o cladire separata, se mai spune in analiza, fara ca documentul sa precizeze daca vor fi folosite exclusiv de EMA sau si de altii.

Citeste si:
Siegfried Muresan: Guvernul parca vrea sa piarda Agentia Europeana pentru Medicamente. Sa nu mai spuna ca suntem discriminatiFilmul cu care Guvernul Tudose spera ca va obtine Agentia UE a Medicamentului (Video)9 din 10 angajati de la Agentia Europeana a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la BucurestiBucurestiul, in cursa pentru Agentia Europeana a Medicamentului: Ce observatii a facut Comisia Europeana
...citeste mai departe despre "Oferta Romaniei pentru relocarea Agentiei Medicamentului: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 591 ori