Oferta de nerefuzat pentru Rusia: Ar putea avea baza militara intr-o tara UE

Luni, 09 Februarie 2015, ora 12:36
1449 citiri
Oferta de nerefuzat pentru Rusia: Ar putea avea baza militara intr-o tara UE
Foto: Armenia Now

Ciprul este pregatit sa gazduiasca baze aeriene si navale rusesti, a anuntat presedintele cipriot Nicos Anastasiades, acordul oficial pentru cooperarea militara dintre cele doua natiuni urmand sa fie semnat pe 25 februarie 2015.

"Exista o intelegere veche (de aparare, n.red.), care ar trebui sa fie reinnoita in forma ei. In acelasi timp, cateva servicii suplimentare vor fi furnizate in acelasi fel in care procedam cu alte tari, precum, de exemplu, cu Franta si Germania. Ciprul si Rusia au avut in mod traditional relatii bune, iar acest lucru nu e pasibil de schimbare", a spus Anastasiades, potrivit site-ului Lenta.ru, citat de Business Insider.

Anuntul Ciprului a intervenit dupa ce Rusia si-a exprimat interesul, la sfarsitul lui ianuarie, privind detinerea unei baze militare in Cipru, dupa cum au relatat Global Post si Greek Reporter.

Rusia vs. Occident: Exista sanse de pace sau traim ultimele zile inainte de razboi?

Ciprul se afla printre cele 28 de state membre ale ...citeste mai departe despre "Oferta de nerefuzat pentru Rusia: Ar putea avea baza militara intr-o tara UE" pe Ziare.com

#Baza militara Rusia Cipru, #rusia baza militara tara UE , #Stiri International