Obama sanctioneaza din nou Coreea de Nord, pentru bombe si rachete

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 23:01
780 citiri
Obama sanctioneaza din nou Coreea de Nord, pentru bombe si rachete
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a impus miercuri noi sanctiuni Coreei de Nord, in urma testului nuclear din 6 ianuarie si lansarii unei rachete care a folosit tehnologie balistica, in 7 februarie, a anuntat Casa Alba.

"Aceste actiuni sunt consistente cu angajamentul nostru de durata privind aplicarea de presiune sustinuta asupra regimului nord-coreean", a explicat un purtator de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, intr-un comunicat, scrie agentia Reuters, citata de News.ro.

"Statele Unite si comunitatea mondiala nu vor tolera activitatea ilicita a Coreei de Nord din domeniul nuclear si balistic si vom continua sa impunem sanctiuni Coreei de Nord pana cand isi va respecta obligatiile internationale", a adaugat el.

Sanctiunile SUA vin in aceeasi zi in care Curtea Suprema din Coreea de Nord a decis condamnarea la 15 ani de munca silnica a studentului american Otto Frederick Warmbier pentru crime impotriva statului, dupa ce a marturisit ca a incercat sa fure un banner cu un ...citeste mai departe despre "Obama sanctioneaza din nou Coreea de Nord, pentru bombe si rachete" pe Ziare.com

#Obama sanctiuni Coreea Nord, #SUA sanctiuni Coreea Nord , #Stiri International