Obama, discurs istoric la Hiroshima: Vrea o lume fara bombe atomice, dar nu crede ca va apuca sa o vada (Video)

Vineri, 27 Mai 2016, ora 15:43
2679 citiri
Obama, discurs istoric la Hiroshima: Vrea o lume fara bombe atomice, dar nu crede ca va apuca sa o vada (Video)
Foto: captura YouTube/Associated Press

Presedintele american Barack Obama a declarat, in timpul vizitei istorice de vineri la Hiroshima, ca memoria diminetii de 6 august 1945 nu trebuie sa paleasca si si-a exprimat speranta intr-un viitor "in care Hiroshima si Nagasaki nu sunt cunoscute drept inceputul razboiului nuclear, ci ca inceputul propriei noastre treziri morale".

Asa cum Casa Alba a anuntat dinainte, Obama nu a prezentat scuze pentru atac, dar a pledat pentru iertare, oferind ca exemplu supravietuitorii de la Hiroshima care si-au iertat atacatorii.

A murit ultimul supravietuitor al bombardamentelor de la Hiroshima si Nagasaki

"In urma cu 71 de ani, intr-o dimineata fara nori, moartea a cazut din cer si lumea s-a schimbat. O lumina si un zid de foc au distrus un oras si au demonstrat ca omenirea are capacitatea de a se distruge", si-a inceput Obama discursul.

Apoi, el a adus un omagiu tuturor celor care au murit in cel de-al Doilea Razboi Mondial, "60 de milioane de oameni - barbati, femei, copii, la fel ...citeste mai departe despre "Obama, discurs istoric la Hiroshima: Vrea o lume fara bombe atomice, dar nu crede ca va apuca sa o vada (Video)" pe Ziare.com

#Obama vizita Hiroshima , #Stiri International