O rasturnare uriasa: Cum s-ar putea folosi Putin de Statul Islamic sa umileasca Occidentul

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 15:08
902 citiri
O rasturnare uriasa: Cum s-ar putea folosi Putin de Statul Islamic sa umileasca Occidentul
Foto: Kremlin

Vladimir Putin nu si-a trimis soldatii in Siria numai pentru a fi solidar cu Bashar al-Assad. Nici nu i-a plasat in bazele ruse din jurul orasului-port Tartus pentru a-l mentine pe Assad la putere. Si nu, Putin nu este nici ingrijorat ca va pierde singurul port la Marea Mediterana aflat inca sub controlul Moscovei.

In realitate, liderul de la Kremlin vrea o victorie, este teoria lui Robert Fisk - corespondent multi-premiat din Orientul Mijlociu al The Independent, care in prezent transmite din Beirut - exprimata intr-un editorial de pe site-ul publicatiei britanice.

Armata siriana - singura institutie de care depinde regimul lui Assad - este reinarmata si antrenata pentru o ampla ofensiva militara impotriva Statului Islamic, actiune menita sa aiba o valoare simbolica uriasa atat in Orientul Mijlociu, cat si in intreaga lume, sustine jurnalistul.

Barack Obama denunta, in discursul la ONU, actiunile Rusiei in Siria si Ucraina (Video)

Acesta banuieste, si spune ca isi bazeaza ...citeste mai departe despre "O rasturnare uriasa: Cum s-ar putea folosi Putin de Statul Islamic sa umileasca Occidentul" pe Ziare.com

#Putin Siria Statul Islamic, #Rusia Palmyra, #Rusia militari Siria , #Stiri International