O batalie strategica fara precedent: Investitiile americane, mai importante ca scutul de la Deveselu Interviu

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 07:47
638 citiri
O batalie strategica fara precedent: Investitiile americane, mai importante ca scutul de la Deveselu Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Alegerea unui presedinte pro-rus in Bulgaria s-ar putea sa nu fie chiar o anomalie, ci Bulgaria sa se alature astfel altor actori europeni care spun ca razboiul cu Rusia nu merita, afirma analistul de politica externa Dan Dungaciu, care anticipeaza ca in regiunea in care ne aflam "va fi o batalie strategica fara precedent".

Intr-un interviu acordat Ziare.com, directorul ISPRI si presedintele Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN) spune ca Romania trebuie sa fie preocupata de mai multe axe care s-au format in vecinatate - Budapesta-Chisinau-Moscova, Sofia-Moscova sau Varsovia-Budapesta - si de "punctul nodal" pe care se va construi de acum inainte relatia SUA-Federatia Rusa.

In ceea ce priveste alegerea lui Donald Trump ca presedinte al SUA, Dan Dungaciu afirma Romania trebuie sa se miste rapid pe trei directii: strategic, economic si politic. "Investitia americana este, strategic vorbind, mai importanta chiar decat scutul de la Deveselu", subliniaza Dan Dungaciu in interviul ...citeste mai departe despre "O batalie strategica fara precedent: Investitiile americane, mai importante ca scutul de la Deveselu Interviu" pe Ziare.com

#Dungaciu Bulgaria presedinte Moldova , #Stiri International