Numarul cererilor de somaj din SUA a scazut cu 8.000 saptamana trecuta

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 18:01
1375 citiri
Numarul cererilor de somaj din SUA a scazut cu 8.000 saptamana trecuta

Numarul cererilor initiale de somaj a scazut saptamana trecuta in Statele Unite, iar numarul total al persoanelor ce beneficiaza de ajutoare s-a redus, fapt ce arata ca firmele se apropie de finalul disponibilizarilor, in contexul in care economia se redreseaza, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Numarul cererilor a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 23 ianuarie cu 8.000, la 470.000, de la 478.000 in saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut la cel mai mic nivel din ultimul an, iar numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata a inregistrat, de asemenea, un declin.

Companiile reduc ritmul disponibilizarilor, iar unele grupuri, precum Ford Motor Co., isi cheama inapoi angajatii, in contextul in care revenirea economica se intensifica.

Este posibil ca numarul locurilor de munca sa fi inregistrat o crestere in ianuarie, dupa pierderea a 7,2 milioane de posturi de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007.

"Ne asteptam ca piata muncii sa isi revina in continuare", a declarat Dean Maki, economist in cadrul Barclays Capital Inc.

"Tendinta cererilor a fost de diminuare si estimam ca aceasta sa continue".

Oficialii bancii centrale, Federal Reserve, au anuntat miercuri ca "deteriorarea pietei muncii se reduce".

Nivelul cheltuielilor de consum este in continuare limitat de lipsa noilor locuri de munca.

Economistii se asteptau la o medie de 450.000 de cereri, de la nivelul revizuit de 482.000 din saptamana anterioara, potrivit datelor Bloomberg. 

#cerei, # somaj, # sua, # scadere , #Stiri International