Noi dezvaluiri privind spionajul american: NSA a spionat afacerile economice ale Frantei

Marti, 30 Iunie 2015, ora 10:29
1400 citiri
Noi dezvaluiri privind spionajul american: NSA a spionat afacerile economice ale Frantei
Foto: Facebook/NSA - National Security Agency

Sistemul de interceptare creat de catre Statele Unite pentru a spiona Franta a permis colectarea de informatii despre afacerile economice la cel mai inalt nivel al statului, in special despre contracte de export.

Liberation si Mediapart difuzeaza o noua serie de documente dezvaluite de catre site-ul WikiLeaks, potrivit carora fostii ministri ai Economiei Francois Baroin (2011-2012) si Pierre Moscovici (2012-2014) au fost ascultati.

Principalele dezvaluiri din documentele NSA despre presedintii Hollande, Sarkozy si Chirac

Functionari au fost, de asemenea, vizati de catre Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA), inclusiv un functionar de rang inalt de la Trezorerie, insarcinat cu politica comerciala, precizeaza cele doua publicatii.

Ele publica o nota secreta, impartasita de catre Statele Unite cu aliatii lor australian, canadian, britanic si neozeelandez, prin care solicita o informare cvasisistematica despre contractele de export.

Lege istorica: Schimbari ...citeste mai departe despre "Noi dezvaluiri privind spionajul american: NSA a spionat afacerile economice ale Frantei" pe Ziare.com

#NSA spionat Franta, #NSA spionat comert Franta , #Stiri International