Muntenegrul a devenit oficial cel de-al 29-lea stat membru al NATO

Luni, 05 Iunie 2017, ora 21:24
994 citiri
Muntenegrul a devenit oficial cel de-al 29-lea stat membru al NATO
Foto: NATO

Muntenegrul a devenit in mod oficial cel de-al 29-lea stat membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), luni, 5 iunie 2017.

La ceremonia organizata cu aceasta ocazie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat faptul ca aderarea Muntenegrului contribuie la pacea si securitatea internationala si transmite mesajul ca portile Aliantei raman deschise, se arata pe site-ul organizatiei.

La ceremonie au participat subsecretarul american pentru Afaceri Politice Thomas A. Shannon, premierul muntenegrean Dusko Markovic si ministrul de Externe si de Integrare Europeana a Muntenegrului, Srdan Darmanovic.

"Astazi, Muntenegrul se alatura NATO cu un loc la masa ca un egal, cu o voce egala in modelarea Aliantei si cu independenta garantata", a spus Stoltenberg.

NATO va beneficia de o noua perspectiva asupra Balcanilor de Vest si de "profesionalismul, curajul si dedicarea" militarilor muntenegreni, a mai spus secretarul general.

Ministrii de Externe ai tarilor membre NATO au semnat protocolul de aderare a Muntenegrului in mai 2016. Acesta a fost ratificat ulterior de cele 28 de parlamente nationale.

Great to be present at the historic ceremony of #Montenegro's accession to #NATO! https://t.co/qdFfRscjrC- Oana Lungescu (@NATOpress) June 5, 2017

C.S. ...citeste mai departe despre "Muntenegrul a devenit oficial cel de-al 29-lea stat membru al NATO" pe Ziare.com

#Muntenegru aderare NATO, #Muntenegru membru NATO , #Stiri International