Merkel: Armistitiul din Ucraina nu e respectat in totalitate. Premierul de la Kiev da vina pe rusi

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 11:12
1050 citiri
Merkel: Armistitiul din Ucraina nu e respectat in totalitate. Premierul de la Kiev da vina pe rusi
Foto: Cancelaria Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel sustine ca acordul de la Minsk a dus la calmarea situatiei din estul separatist al Ucrainei, insa armistitiul nu este in totalitate respectat deocamdata.

Merkel a facut declaratia in timpul unei conferinte de presa alaturi de premierul ucrainean Arseni Iateniuk, care s-a aflat miercuri intr-o vizita oficiala la Berlin, informeaza Deutsche Welle, care citeaza AFP.

Mai exact, Angela Merkel a aratat ca nu au fost retrase toate armele grele din regiune, insa si-a manifestat sprijinul pentru eforturile de pace facute in Ucraina si reformele initiate de Kiev.

Tot nu e pace in Ucraina: Ce au stabilit la telefon Merkel, Putin, Hollande si Porosenko

Pe de alta parte, Iateniuk a spus ca Ucraina respecta incetarea focului convenita la Minsk in luna februarie, insa a subliniat ca nu acelasi lucru este valabil si in cazul Rusiei.

Prim-ministrul de la Kiev a precizat ca 75 de soldati ucraineni au fost ucisi si multi altii au fost raniti de cand a intrat ...citeste mai departe despre "Merkel: Armistitiul din Ucraina nu e respectat in totalitate. Premierul de la Kiev da vina pe rusi" pe Ziare.com

#Angela Merkel Ucraina, #Angela Merkel Ucraina armistitiu , #Stiri International