Marii retaileri, asaltati de atacuri cibernetice. Cine iti mai poate asigura securitatea datelor

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 12:40
1628 citiri
Marii retaileri, asaltati de atacuri cibernetice. Cine iti mai poate asigura securitatea datelor

In ultima vreme, un atac cibernetic ce vizeaza un retailer major din SUA este anuntat aproape in fiecare saptamana. Staples tocmai ce a dezvaluit ca investigheaza un potential atac ce a vizat cardurile clientilor. Acum doua saptamani, Kmart anunta acelasi lucru. Acum trei saptamani, Supervalu si Albertsons, iar acum o luna, Home Depot. Lista este chiar mai lunga decat coada de la casele de plata ale retailerului Target, care a anuntat un astfel de atac la sfarsitul anului trecut.

Ce nu iese in evidenta in mijlocul potopului de stiri negative, este cine nu se afla pe aceasta lista. In timp ce sunt multe victime ale hackerilor, cateva nume sonore din retailul american au reusit sa stea departe de prima pagina a ziarelor, cel putin pana acum, scrie Bloomberg.

In momentul in care se parea ca sunt putine magazine unde se pot face cumparaturi in siguranta, amenintarea ar putea sa nu fie chiar scapata de sub control, asa cum pare. Astfel, potrivit Bloomberg si Privacy Rights Clearinghouse, opt din primii zece mari retaileri din SUA, clasati in functie de venituri, nu au dezvaluit atacuri informatice in ultimii zece ani. Aici nu sunt incluse atacurile minore, care au afectat cateva sute din clientii retailerilor. Riscul nu trebuie minimizat, insa. Hackerii au furat deja informatii despre sute de milioane de clienti. Si un avertisment important: pentru pentru ca o companie nu a anuntat un atac, nu inseamna ca nu a avut parte de asa ceva. Marile organizatiile au multe "intrari", iar atacurile avansate sunt dificil de detectat. Trebuie doar amintit de JPMorgan.

"Este un mesaj pozitiv - aceasta lista reflecta faptul ca marii retaileri sunt principala tinta a atacurilor cibernetice, dar ca adopta cele mai bune practici in operatiunile lor si reusesc sa atenueze eficient o parte din aceste riscuri", a spus Reece Hirsch, partener la firma de avocatura Morgan, Lewis & Bockius.

Pe baza informatiilor din piata si a celor furnizate de companiile de specialitate, Bloomberg a publicat lista cu cei mai mari zece retaileri din SUA, dintre care doi au avut raportat atacuri majore. Bineinteles, lista se poate modifica oricand:

1. Wal-Mart Stores

2. CVS Health

3. Costco Wholesale

4. Kroger

5. Amazon.com

6. Home Depot (56 milioane de carduri de plata, victime ale afectate de atacuri)

7. Walgreen

8. Target (datele a circa 40 milioane de carduri de debit si credit au fost afectate)

9. Lowe's

10. Best Buy

#retail atacuri cibernetice, #hack retail, #sua atacuri cibernetice , #Stiri International