Marea Britanie intra in lockdown pentru urmatoarele patru saptamani

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 21:27
661 citiri
Marea Britanie intra in lockdown pentru urmatoarele patru saptamani
Boris Johnson/HeptaPhoto

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anuntat sambata, 31 octombrie, ca Regatul Unit va intra in carantina pentru urmatoarele patru saptamani. Restrictiile vor fi in vigoare pana la data de 2 decembrie. Magazinele non-esentiale si restaurantele vor fi inchise in aceasta perioada, a anuntat liderul de la Downing Street no.10.

Spre deosebire de prima carantina institutiile de invatamant vor ramane deschise.

Marea Britanie a depasit un milion de cazuri de nou coronavirus, cu 1.011.660 de cazuri depistate, a anuntat guvernul, sambata, cu putin timp inainte de o conferinta de presa a premierului Boris Johnson pentru a dezvalui strategia sa de combatere a bolii.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 21.915 cazuri noi. Cea mai indoliata tara din Europa, Marea Britanie a inregistrat un total de 46.555 de decese, dintre care 326 in ultimele 24 de ore, transmite AFP.

Dupa Franta si Spania, care au inregistrat mai mult de 1,37 de milioane, respectiv 1,18 milioane de cazuri, Marea Britanie este a treia tara europeana care a depasit pragul de 1 milion.

Potrivit celor mai recente informatii, capacitatea de testare este de 480.961 din care 347.626 teste sunt procesate zilnic.

"Este posibil ca numarul deceselor sa fie dublu acum fata de cel inregistrat in primul val"

Boris Johnson a anuntat sambata seara noi masuri, intr-o conferinta sustinuta cu 2 ore si 50 de minute intarziere.

Chris Whitty, seful serviciului sanitar englez, a prezentat cele mai recente date si a precizat ca lucrurile se inrautatesc in intreaga tara si ca raspandirea SARS-CoV-2 este "extrem de rapida".

"Daca nu facem nimic, rezultatul inevitabil va fi ca cifrele vor creste si, in final, vor depasi varful pe care l-am avut in primavara acestui an. Avem acum cateva spitale cu mai multi pacienti diagnosticati decat am avut in primavara", a explicat el.

Este posibil ca numarul deceselor sa fie dublu acum fata de cel inregistrat in primul val, a subliniat Patrick Vallance, consilier pe probleme stiintifice.

"Incepand cu 8 decembrie, numarul deceselor va fi similar cu cel din primul val, daca nu va fi facut nimic", a mai declarat el.

Johnson a afirmat: "Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea sa ia aceste masuri nicaieri, dar daca nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decat in aprilie".

"Vreau sa multumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste masuri atata timp. Trebuie sa fim umi ...citeste mai departe despre "Marea Britanie intra in lockdown pentru urmatoarele patru saptamani" pe Ziare.com

#stiri internationale, #Boris Johnson, #carantina, #Marea Britanie, #covid, #pandemie, #international , #Stiri International