Mai multi politicieni europeni si reprezentanti ai sindicatelor cer introducerea saptamanii de lucru de patru zile

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 14:09
634 citiri
Mai multi politicieni europeni si reprezentanti ai sindicatelor cer introducerea saptamanii de lucru de patru zile
Barbat cu geanta FOTO Unsplash

Un grup de politicieni de stanga si reprezentanti ai sindicatelor din Europa cer adoptarea unei saptamani de lucru de patru zile pentru a ajuta economiile sa-si revina in urma pandemiei de coronavirus.

In scrisoarea trimisa catre Boris Johnson, cancelarul german Angela Merkel, premierul spaniol Pedro Sanchez si alti lideri europeni, politicienii si sindicalistii evidentiaza "oportunitatea" regandirii modelelor de lucru, cat si a reducerii consumului de energie, un avantaj in eforturile de combatere a crizei climatice, scrie Mediafax.

"De-a lungul istoriei, programul redus de lucru a fost folosit in vreme de criza si recesiune economica", se arata in scrisoare.

Un studiu recent realizat in Marea Britanie indica faptul ca o saptamana de lucru de patru zile in sectorul public ar crea pana la o jumatate de milion de noi locuri de munca si ar ajuta la limitarea cresterii ratei somajului pe urmatoarele luni. ...citeste mai departe despre "Mai multi politicieni europeni si reprezentanti ai sindicatelor cer introducerea saptamanii de lucru de patru zile" pe Ziare.com

#saptamana de lucru, #Covid 19, #locuri de munca, #politicieni, #sindicate , #Stiri International