Lukasenko a scapat de eticheta: Putin e ultimul dictator din Europa

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 21:41
875 citiri
Lukasenko a scapat de eticheta: Putin e ultimul dictator din Europa
Foto: RFI

Presedintele Belarusului, deseori denumit ultimul dictator al Europei, a atribuit aceasta titulatura presedintelui rus, Vladimir Putin.

Intr-un interviu acordat presei occidentale, Alexandr Lukasenko a profitat de ocazie pentru a glumi - si nu chiar - pe seama aliatului sau, Vladimir Putin, scrie Business Insider.

Insurgenta pro-rusa din Ucraina, a spus Lukasenko, l-a zguduit. Liderul belarus a solicitat SUA sa joace un rol central in revenirea Ucrainei, avertizand ca Belarusul nu va deveni "provincia de nord-vest" a Rusiei. Mai mult, Lukasenko l-a acuzat pe Putin ca se comporta dictatorial.

"Nu mai sunt ultimul dictator al Ucrainei", a ras Lukasenko. "Sunt dictatori care se comporta ceba mai rau decat mine, nu? Eu am devenit deja raul mai mic", a ras acesta.

Lukasenko are o pozitie destul de dificila, in conditiile in care tara sa are relatii apropiate cu Rusia si este dependenta economic de Moscova. ...citeste mai departe despre "Lukasenko a scapat de eticheta: Putin e ultimul dictator din Europa" pe Ziare.com

#Lukasenko Putin dictator, #Lukasenko aliat Putin , #Stiri International