Londra reduce personalul ambasadelor din Iran si Irak dupa uciderea lui Soleimani

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 09:18
921 citiri
Londra reduce personalul ambasadelor din Iran si Irak dupa uciderea lui Soleimani
Foto: Arhiva Pixabay

Marea Britanie a redus personalul la ambasadele sale din Iran si Irak la un nivel minim dupa uciderea de catre fortele americane a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Retragerea diplomatilor este o actiune preventiva mai degraba decat una bazata pe existenta unor informatii specifice privind existenta unor amenintari, a informat Sky News citand surse diplomatice, transmite Reuters.

Ambasadorii Rob Macaire de la Teheran si Stephen Hickey din Bagdad nu isi vor parasi posturile, a precizat Sky News.

Ministerul britanic de Externe a comunicat ca ambasadele sale din Iran si Irak raman deschise, dar a refuzat sa faca comentarii referitoare la aspecte de ordin operational.

"Siguranta si securitatea personalului nostru sunt de cea mai mare importanta si ne supunem postura de securitate unei revizuiri regulate" a afirmat un purtator de cuvant al ministerului britanic de externe.

Cine a fost Qassem Soleimani, generalul iranian asasinat din ordinul lui Donald Trump in IrakReactia Rusiei dupa asasinarea lui Soleimani: Este cel mai nefast scenariuMii de irakieni au scandat "Moarte Americii" la funeraliile generalului Soleimani si a locotenentului sauAsasinarea lui Qassem Soleimani: NATO isi suspenda operatiunile de antrenament din Irak ...citeste mai departe despre "Londra reduce personalul ambasadelor din Iran si Irak dupa uciderea lui Soleimani" pe Ziare.com

#Londra ambasade Iran Irak, #ucidere Qassem Soleimani , #Stiri International