Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lloyds isi vinde divizia de administrare a activelor catre Bank of New York Mellon

Lloyds isi vinde divizia de administrare a activelor catre Bank of New York Mellon

Lloyds Banking Group PLC va vinde divizia de administrare a activelor, Insight Investment Management Ltd., catre Bank of New York Mellon pentru 235 milioane lire sterline, in contextul crizei financiare globale, scrie The Wall Street Journal, citat de NewsIn.

Vanzarea va cuprinde operatiunile externe de administrare derulate de Insight, care se refera la active de 80 miliarde lire sterline pentru schemele de pensii si alte companii. Afacerea, care este posibil sa fie finalizata in ultimul trimestru al anului, include lichiditati de 200 milioane lire sterline si contravaloarea in actiuni a 35 milioane lire sterline.

Anuntul vine in contextul in care Lloyds, grupul bancar britanic care a achizitionat banca HBOS Plc, a afisat miercuri o pierdere de 3,1 miliarde lire sterline (5,2 miliarde dolari) in primul semestru din 2009, din cauza deprecierilor de active din segmentul creditarii imobiliare si corporative.


Banca a eliminat 8.800 slujbe in 2009, pentru a reduce costurile cu 1,5 miliarde lire sterline pana in 2011. Pierderea este cea mai mare raportata pana in acest moment de o banca britanica pentru perioada luata in calcul.


Northern Rock Plc, banca nationalizata in timpul crizei creditelor, a afisat o pierdere de 771 milioane lire sterline in primul semestru din 2009. Barclays Plc, a doua banca britanica, a raportat o crestere de 10% a profitului net in timp ce HSBC, cea mai mare banca europeana a afisat o scadere de 57% a profitului net.


Lloyds ar putea fi fortata de Uniunea Europeana sa vanda filiale sau alte active ca parte a unui plan de a asigura active in valoare de 260 miliarde lire sterline.


Acest plan, realizat in cooperare cu guvernul britanic, va presupune ca Lloyds va fi responsabil pentru primele 25 miliarde lire sterline asigurate, iar contibuabilii vor acoperi 90% din pierderile potentiale, dupa acest nivel. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1014 ori
Citeste mai multe despreactive divizie pierderi profit