Lech Walesa avertizeaza: Risc de razboi civil in Polonia

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 08:41
764 citiri
Lech Walesa avertizeaza: Risc de razboi civil in Polonia
Foto: Facebook/Lech Walesa

Fostul presedinte polonez si lider istoric al miscarii Solidaritatea, Lech Walesa, i-a avertizat pe conservatorii partidului Dreptate si Justitie (PiS), care au preluat puterea in urma cu o luna, impotriva riscului declansarii unui "razboi civil" in Polonia, potrivit unui interviu acordat televiziunii publice joi seara.

Desigur, "trebuie schimbate unele lucruri. Conservatorii au dreptate in multe puncte. Dar nu in acest mod", a declarat laureatul premiului Nobel pentru Pace, referindu-se la ultimele legi promovate de noua majoritate parlamentara care urmaresc sa schimbe functionarea Tribunalului constitutional si componenta acestuia, scrie AFP.

"Reformele trebuie facute in mod deschis si democratic. Si nu in mod brutal. Ei trebuie sa-si schimbe acest fel de a proceda. Daca nu o fac, ii avertizez, notati bine: aceasta se va termina printr-un razboi civil", a spus el.

Lech Walesa a adaugat ca va face "totul pentru ca asa ceva sa nu se produca"."Voi incerca sa-i conving pe acesti ...citeste mai departe despre "Lech Walesa avertizeaza: Risc de razboi civil in Polonia" pe Ziare.com

#Lech Walesa razboi civil, #Lech Walesa avertisment Polonia , #Stiri International