John Kerry a refuzat sa vorbeasca cu Serghei Lavrov

Sambata, 03 Mai 2014, ora 08:14
1069 citiri
John Kerry a refuzat sa vorbeasca cu Serghei Lavrov

Secretarul american de Stat, John Kerry, a refuzat sa vorbeasca cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, pe tema crizei din Ucraina.

Informatia, difuzata de presa rusa, provine de la o sursa din ministerul rus de Externe, care califica drept iresponsabila decizia lui Kerry de a nu discuta telefonic cu Lavrov pe acest subiect si arata abordarea lipsita de ratiune a SUA, scrie Itar-Tass.

Potrivit diplomatului rus, Kerry a cerut sa vorbeasca telefonic cu Lavrov pe tema Siriei, insa cand partea americana a aflat ca Rusia doreste sa includa si Ucraina in discutie, Washingtonul a amanat convorbirea.

"O asemenea abordare arata cu claritate cum colegii americani nu sunt interesati de a cauta o cale de iesire din situatia exploziva, incarcata de pericol, cu consecinte imprevizibile, si nu fac decat jocul actualei puteri de la Kiev", a aratat sursa.

Zi sangeroasa in Ucraina: Zeci de morti in Slaviansk si Odessa

Refuzul sefului diplomatiei americane de a discuta cu omologhul rus pe ...citeste mai departe despre "John Kerry a refuzat sa vorbeasca cu Serghei Lavrov" pe Ziare.com

#Kerry refuz discutie Lavrov, #SUA Rusia violente Ucraina , #Stiri International