Candidatul de extrema dreapta a castigat prezidentialele din Brazilia. Trump l-a sunat sa-l felicite

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 07:53
935 citiri

Candidatul de extrema dreapta, Jair Bolsonaro, care a candidat din partea Partidului Social Liberal, a castigat duminica alegerile prezidentiale organizate in Brazilia, dupa ce a obtinut 55% din voturi. Liderul de la Casa Alba, Donald Trump, l-a sunat pentru a-i transmite felicitari.

Fernando Haddad, care a candidat din partea formatiunii politice de stanga Partidul Muncitoresc, a obtinut 45% din voturi, relateaza Dpa si BBC.

Campania lui Jair Bolsonaro s-a bazat pe promisiunea de eradicare a coruptiei si scadere a nivelului ridicat de criminalitate.

Bolsonaro, care a fost ranit in timpul unei manifestatii electorale desfasurate in orasul Juiz de Fora, a purtat o vesta antiglont cand s-a prezentat la vot in Rio de Janeiro.

"Nu putem continua sa sustinem comunismul. Vom schimba destinul Braziliei", a declarat Bolsonaro, potrivit agentiei Reuters.

De asemenea, Jair Bolsonaro a fost sunat de catre omologul sau american Donald Trump, care l-a felicitat pentru victoria obtinuta duminica.

"Presedintele Trump l-a sunat in aceasta seara pe presedintele ales al Braziliei Bolsonaro pentru a-l felicita pe el, precum si poporul brazilian, pentru alegerile de astazi", a spus Sarah Sanders, purtatoare de cuvant a executivului american.

"Cei doi barbati si-au exprimat angajamentul puternic sa colaboreze pentru a ameliora viata locuitorilor din SUA si Brazilia si, in calitate de lideri regionali, ai celor doua Americi", a adaugat ea, conform Agerpres. ...citeste mai departe despre "Candidatul de extrema dreapta a castigat prezidentialele din Brazilia. Trump l-a sunat sa-l felicite" pe Ziare.com

#alegeri prezidential Brazilia, #presedinte Jair Bolsonaro Brazilia, #Jair Bolsonaro Brazilia , #Stiri International