Cum ar fi afectată cea mai avansată fabrică de cipuri din lume de o invazie a Chinei în Taiwan: „Toată lumea ar pierde”

Miercuri, 03 August 2022, ora 07:43
488 citiri
Cum ar fi afectată cea mai avansată fabrică de cipuri din lume de o invazie a Chinei în Taiwan: „Toată lumea ar pierde”
TSMC, cea mai avansată fabrică de cipuri din lume, ar deveni inoperabilă în cazul unei invazii a Chinei asupra Taiwanului FOTO Pixabay

Dacă China ar invada Taiwanul, atunci cea mai avansată fabrică de cipuri din lume, TSMC, ar deveni inoperabilă, a declarat preşedintele acesteia, Mark Liu, într-un interviu în limba engleză acordat CNN săptămâna aceasta, relatează CNBC.

În interviul nedatat, Liu a spus că, dacă Taiwanul ar fi invadat de China, fabrica producătorului de cipuri nu ar putea funcţiona, deoarece se bazează pe lanţurile globale de aprovizionare.

”Nimeni nu poate controla TSMC prin forţă. Dacă luaţi o forţă militară sau o invazie, veţi face fabrica TSMC neoperabilă. Deoarece aceasta este o unitate de producţie atât de sofisticată, depinde de conexiunea în timp real cu lumea exterioară, cu Europa, cu Japonia, cu SUA, de la materiale la produse chimice, la piese de schimb, la software de inginerie şi diagnosticare”, a spus Liu.

TSMC este cel mai avansat producător de cipuri din lume, care fabrică procesoare pentru companii americane, între care se află şi Apple şi Qualcomm.

TSMC produce cipurile Apple din seria A şi seria M şi deţine peste 50% din piaţa mondială de semiconductori.

Comentariile au fost publicate în contextul amplificării tensiunilor dintre China şi Taiwan în ultimele zile, în timp ce preşedintele Camerei Camerei, Nancy Pelosi, vizitează naţiunea insulară.

”Războiul nu aduce câştigători, toată lumea ar pierde”, a mai spus Liu.

Săptămâna trecută, Camera Reprezentnatnţilor a adoptat legea Chips and Science Act, care alocă stimuolente de miliarde de dolari pentru a construi fabrici de cipuri în SUA.

Preşedintele Biden a semnat proiectul de lege marţi. ...citeste mai departe despre "Cum ar fi afectată cea mai avansată fabrică de cipuri din lume de o invazie a Chinei în Taiwan: „Toată lumea ar pierde”" pe Ziare.com

Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Țara care a ieftinit telefoanele Apple pentru a face față concurenței unui alt gigant tehno
Apple a lansat o campanie agresivă de discounturi pe site-ul său oficial Tmall din China, oferind reduceri de până la 2.300 de yuani (318 USD) la anumite modele de iPhone-uri, transmite...
#China, #Taiwan, #cipuri, #fabrica, #razboi , #Stiri International