Interceptari care-l incrimineaza pe Sarkozy: O sa-l ajut. Suna-l si spune-i ca o sa ma ocup

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 09:10
1114 citiri
Interceptari care-l incrimineaza pe Sarkozy: O sa-l ajut. Suna-l si spune-i ca o sa ma ocup
Foto: Arhiva

Cotidianul francez Le Monde a publicat sambata fragmente din interceptarile telefonice legale, ordonate de justitie, si care au dus la inculparea pentru coruptie a fostului presedinte francez Nicolas Sarkozy (2007-2012).

Justitia franceza a decis interceptarea a doua telefoane folosite de Sarkozy - un telefon "oficial", de serviciu, si un altul achizitionat sub un nume fals, conform EFE.

Partidul lui Sarkozy, ingropat in datorii de 80 de milioane de euro

Sarkozy era suspectat ca, ajutat de avocatul si prietenul sau Thierry Herzog, a incercat in timpul mandatului sau prezidential sa obtina informatii de la un inalt magistrat, Gilbert Azibert, ambii fiind de asemenea inculpati, privind o investigatie care il viza in 'afacerea Bettencourt', in schimbul promisiunii unui post de prestigiu la Monaco pentru acesta din urma. "O sa-l ajut", i-a spus la 5 februarie Sarkozy avocatului sau, folosind telefonul cumparat sub un nume fals. Sarkozy adauga: "Suna-l si spune-i ca o sa ma ocup, ...citeste mai departe despre "Interceptari care-l incrimineaza pe Sarkozy: O sa-l ajut. Suna-l si spune-i ca o sa ma ocup" pe Ziare.com

#Nicolas Sarkozy interceptari, #Nicolas Sarkozy trafic influenta , #Stiri International