Compania care va investi 25 de miliarde de dolari în Israel: „ E cea mai mare investiţie realizată vreodată de o companie internaţională în țară”

Luni, 19 Iunie 2023, ora 07:24
512 citiri
Compania care va investi 25 de miliarde de dolari în Israel: „ E cea mai mare investiţie realizată vreodată de o companie internaţională în țară”
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Facebook/ Benjamin Netanyahu

Producătorul american de cipuri Intel va cheltui 25 de miliarde de dolari pentru o nouă fabrică de semiconductori în Israel, a declarat duminică premierul Benjamin Netanyahu, numind-o cea mai mare investiţie internaţională din ţară, transmite Reuters.

Fabrica din Kiryat Gat urmează să se deschidă în 2027, să funcţioneze cel puţin până în 2035 şi să angajeze mii de oameni, a declarat Ministerul de Finanţe al Israelului.

Conform acordului, Intel va plăti o cotă de impozitare de 7,5%, în creştere faţă de actualul 5%, a adăugat ministerul.

Pe parcursul celor aproape cinci decenii de operaţiuni în Israel, Intel a crescut pentru a deveni cel mai mare angajator şi exportator privat al ţării şi un lider al industriei locale de electronice şi informaţii, potrivit site-ului web al companiei.

În 2017, Intel a cumpărat Mobileye Global, cu sediul în Israel, care dezvoltă şi implementează sisteme avansate de asistenţă pentru şoferi, pentru 15 miliarde de dolari.

Intel a făcut public Mobileye anul trecut.

Anunţând acordul în declaraţii televizate adresate cabinetului său, Netanyahu l-a numit ”o realizare extraordinară pentru economia israeliană, 90 de miliarde de şekeli (25 de miliarde de dolari), cea mai mare investiţie realizată vreodată de o companie internaţională în Israel”.

Intel a afirmat într-un comunicat că operaţiunile sale din Israel ”au jucat un rol crucial” în succesul global al companiei.

”Intenţia noastră de a extinde capacitatea de producţie în Israel este condusă de angajamentul nostru de a satisface nevoile viitoare de producţie... şi apreciem sprijinul continuu al guvernului israelian”, se arată în comunicat. ...citeste mai departe despre "Compania care va investi 25 de miliarde de dolari în Israel: „ E cea mai mare investiţie realizată vreodată de o companie internaţională în țară”" pe Ziare.com

#Israel, #cipuri, #investitie, #Benjamin Netanyahu , #Stiri International