Insulele Kurile, locul unde Al Doilea Razboi Mondial nu s-a terminat. Va rezolva ceva vizita lui Putin in Japonia?

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 10:22
961 citiri

Al Doilea Razboi Mondial s-a incheiat in urma cu mai bine de sapte decenii, insa exista insule in Oceanul Pacific unde acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent.

Insulele Kurile sunt acum punctul de intalnire intre liderii Japoniei si Rusiei, in conditiile in care presedintele Vladimir Putin face joi prima vizita in Japonia in ultimii 11 ani, relateaza CNN.

Vladimir Putin s-a reorientat catre legaturile cu Asia, ca parte a ceea ce analistii au numit "virajul Rusiei catre est", dupa ce economia tarii a fost afectata de sanctiunile impuse de SUA si de Europa, ca urmare a anexarii Crimeii.

Cum au ajuns insulele subiect de disputa intre Rusia si Japonia

Subiectul disputei asupra Insulelor Kurile a reprezentat un punct tensionat in relatiile ruso-nipone din ultimii 71 de ani, iar Tokio si Moscova urmaresc rezolvarea acestei dispute in favoarea fiecareia, pentru a-si spori interesele economice si de securitate in Pacific.

Cele 56 de insule din lantul Kurilelor se intind ...citeste mai departe despre "Insulele Kurile, locul unde Al Doilea Razboi Mondial nu s-a terminat. Va rezolva ceva vizita lui Putin in Japonia?" pe Ziare.com

#Putin vizita Kurile, #Rusia Japonia Insulele Kurile, #conflict Rusia Japonia Kurile , #Stiri International