Inghetul Putin

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 08:33
1223 citiri
Inghetul Putin
Foto: Mashable

Chiar daca lumea se incalzeste, in jurul presedintelui rus Vladimir Putin ingheata totul. Conflictele inghetate din fosta URSS nu dau semne de topire, ba, mai mult, gheata se extinde.

Sustinerea Rusiei fata de alegerile separatistilor din regiunile ucrainene Donetk si Luhansk demonstreaza ca la Kremlin s-a decis crearea unui nou "mini Razboi Rece" semipermanent, in zonele controlate de rebeli din cea mai importanta tara invecinata, scriu Stephen Holmes, profesor la New York University School of Law, si Ivan Krastev de la Institute for Human Sciences (IWM) din Viena, pentru Project Syndicate.

Inghetarea Guvernului legitim al Ucrainei in afara acestei regiuni are insa un potential mult mai destabilizator decat sprijinul Kremlinului pentru celelalte teritorii separatiste din fosta URSS: Transnistria, Abhazia si Osetia de Sud.

Rusia tulbura granita cu Ucraina si creeaza, in acest proces, o noua relatie cu o entitate nerecunoscuta international care apartine, cultural si istoric, ...citeste mai departe despre "Inghetul Putin" pe Ziare.com

#Ucraina Putin conflict inghetat, #conflict inghetat est Ucraina , #Stiri International