Guvernul de la Londra nu poate declansa Brexit fara aprobarea Parlamentului - ce urmeaza pentru Marea Britanie

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 16:20
1448 citiri
Guvernul de la Londra nu poate declansa Brexit fara aprobarea Parlamentului - ce urmeaza pentru Marea Britanie
Foto: Ziare.com

Inalta Curte de la Londra a decis joi ca Guvernul britanic condus de premierul Theresa May trebuie sa obtina acordul Parlamentului pentru invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, respectiv declansarea iesirii din Uniunea Europeana.

Guvernul, care intentiona sa inceapa procesul despartirii de UE fara a mai consulta Parlamentul, a anuntat ca va ataca prin apel decizia Inaltei Curti, iar Curtea Suprema a stabilit ca va analiza cazul in perioada 5-8 decembrie.

S-a dat startul astfel unei perioade de incertitudine politica, in timp ce ministrii analizeaza decizia si caile de a reactiona, comenteaza Reuters.

"Guvernul este dezamagit de decizia Curtii", a declarat joi ministrul Comertului, Liam Fox.

"Tara a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana intr-un referendum aprobat prin acte ale Parlamentului. Guvernul este hotarat sa respecte rezultatul referendumului", a spus el in parlament.

Expertii ...citeste mai departe despre "Guvernul de la Londra nu poate declansa Brexit fara aprobarea Parlamentului - ce urmeaza pentru Marea Britanie" pe Ziare.com

#ce urmeaza Brexit Marea Britanie, #Brexit aprobare Parlament Marea Britanie, #Inalta Curte Londra Brexit , #Stiri International