Gulagul rusesc, "spalat de pacate" de nationalismul lui Putin

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 22:18
749 citiri

Sub influenta propagandei nationaliste a Kremlinului, multi rusi privesc ororile lagarelor de munca fortata drept un rau necesar intr-o perioada dificila a istoriei sovietice.

Ivan Panikarov si-a petrecut doua decenii in Gulag si micul sau apartament din oraselul Iagodnoie, in regiunea Kolima, este plin de artefacte care ii amintesc de lagarele de munca - unelte ruginite, catuse si fotografii ale prizonierilor, cutii intregi de transcrieri ale interogatoriilor, scrie The Guardian.

Kolima este unul din cele mai reci locuri locuite de pe planeta, la sapte ore de mers cu masina de la centrul regional Magadan, aflat, la randul sau, la o distanta de sapte ore cu avionul de Moscova.

Inainte de anii '30 nu se afla nimic aici insa prospectiunile au aratat ca in pamant sunt depozite de aur si alte metale, asa ca Iosif Stalin a ordonat sa se foloseasca munca a mii de prizonieri pentru a extrage resursele naturale. Kolima a fost cea mai dura colonie de munca fortata din intreg Gulagul si ...citeste mai departe despre "Gulagul rusesc, "spalat de pacate" de nationalismul lui Putin" pe Ziare.com

#Gulag istorie nationalism Putin, #Putin rescrie istorie Gulag , #Stiri International