Grecia va plati cazarea turistilor care se infecteaza cu COVID-19 in vacanta

Marti, 02 Iunie 2020, ora 10:20
1178 citiri
Grecia va plati cazarea turistilor care se infecteaza cu COVID-19 in vacanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia va plati cazarea oricarui turist care, in timpul vizitei in aceasta tara, este depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al guvernului elen, Stelios Petsas.

"Am facut-o in trecut si o vom face in continuare. Ne asteptam la mult mai putine cazuri - sau chiar niciunul - pentru ca tarile europene din care asteptam turisti au o situatie epidemiologica in scadere", a declarat Petsas intr-o conferinta de presa, citat de ziarul Kathimerini.

"Scopul nostru este sa asiguram protectie maxima pentru rezidenti si vizitatori", a mai punctat acesta.

Zborurile internationale spre/ din Grecia se reiau la 15 iunie, iar turistilor li se va permite sa intre in tara fara sa aiba un test COVID-19 negativ asupra lor. In plus, vizitatorii nici nu vor fi bagai in carantina.

Masurile stricte impuse de autoritatile elene au mentinut scazuta rata infectiei cu COVID-19. Potrivit Ministerului Sanatatii, in aceasta tara s-au inregistrat doar 179 de decese provocate de coronavirus.

Un plan similar a fost anuntat de Cipru, saptamana trecuta.

Iata detalii - Cipru promite diverse facilitati si sa plateasca ingrijirile medicale pentru turistii care se imbolnavesc de COVID-19 pe insula

Grecia a facut luni un nou pas spre normalitate prin redeschiderea hotelurilor ce opereaza tot anul - urmate de celelalte de la 15 iunie - si de reluarea cursurilor prescolare, primare si cele speciale.

In afara de hoteluri au fost redeschise si camping-urile, intr-un prim test de gazduire a turistilor straini din data de 1 iulie.

Cu sub 3.000 de cazuri de COVID-19, Grecia este una dintre tarile din Europa cel mai putin afectata de pandemia de COVID-19. ...citeste mai departe despre "Grecia va plati cazarea turistilor care se infecteaza cu COVID-19 in vacanta" pe Ziare.com

#grecia platit cazare turisti , #Stiri International