Gorbaciov vrea sa o impace pe Merkel cu Putin: Nu exista timp de pierdut

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 08:38
883 citiri

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a chemat marti Rusia si Germania "sa restabileasca increderea" reciproca, in timp ce relatiile dintre Moscova si Occident trec printr-o grava criza din cauza conflictului din Ucraina.

"Ceea ce ne preocupa cel mai mult astazi sunt relatiile dintre Germania si Rusia", a declarat Gorbaciov, in varsta acum de 84 de ani, citat de agentia oficiala TASS.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, "toata lumea credea ca rusii si germanii nu vor putea reveni niciodata la cooperare... dar au reusit", a amintit Mihail Gorbaciov, care a jucat un rol cheie in caderea Zidului Berlinului in 1989.

El a cerut autoritatilor ruse si germane "sa dea dovada de intelepciune si responsabilitate pentru a restabili increderea si dialogul", subliniind ca "nu exista timp de pierdut".

Gorbaciov: Atat timp cat rusii si germanii se inteleg, toata lumea are de castigatGorbaciov, la Berlin: Lumea se afla in pragul unui nou Razboi Rece. Vedem noi ...citeste mai departe despre "Gorbaciov vrea sa o impace pe Merkel cu Putin: Nu exista timp de pierdut" pe Ziare.com

#Gorbaciov relatia Rusia Germania , #Stiri International