Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania trece de la vorbe la fapte: "Adopta" sute de imigranti blocati in Italia

Germania trece de la vorbe la fapte: "Adopta" sute de imigranti blocati in Italia
Ministrul de Interne italian, Angelino Alfano, a anuntat marti ca Germania a fost de acord sa ia sute de migranti blocati in Italia, in incercarea de a impulsiona planul Uniunii Europene de relocare a migrantilor.

In cadrul unui acord de reducere a presiunii asupra statelor UE din prima linie a crizei migratiei, Comisia Europeana a intocmit anul trecut un plan ce are drept scop relocarea a mii de migranti, sositi in Italia si Grecia, in alte tari membre ale UE.

In baza planului UE, pana la 40.000 de migranti ar putea fi relocati din Italia in decurs de doi ani, dar, pana in prezent, doar cateva sute au fost mutati, deoarece multe tari din UE sunt aparent reticente primirii de solicitanti de azil si de refugiati.

"Pana acum, relocarea a fost un adevarat esec", a declarat Alfano la postul Repubblica TV. "Dar, astazi, am auzit ca, din septembrie, sute de refugiati vor putea sa plece lunar in Germania. Daca lucrurile merg bine in cazul Germaniei, credem ca asa va fi si cu alte ...citeste mai departe despre "Germania trece de la vorbe la fapte: "Adopta" sute de imigranti blocati in Italia" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 563 ori