Germania nu vrea sa dea bani la Fondul de Urgenta al UE

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 10:02
1165 citiri
Germania nu vrea sa dea bani la Fondul de Urgenta al UE

Klaas Knot, membru in Consiliul de guvernare al Bancii Centrale Europene (BCE) a declarat ca Germania ar trebui sa sprijine cresterea fondului european de urgenta pentru a pune capat crizei datoriilor din zona euro.

"Principalul obstacol este Germania, nu Olanda", a declarat Klaas Knot intr-un interviu la postul public olandez de televiziune, citeaza Bloomberg.

"Cred ca avem nevoie de mai multi bani si vom incerca sa ii convingem pe colegii nostri germani de acest lucru", a precizat acesta.

Cancelarul german, Angela Merkel s-a opus cererii de crestere a fondului de urgenta, respingand ideea ca suma curenta nu ar fi suficienta pentru a sprijini Italia sau Spania. In schimb, Germania s-a concentrat pe disciplina bugetara, considerand-o cel mai bun mijloc de a controla criza.

"Nu am ales directa buna, si este clar ca masurile necesare sunt implementate prea incet si sunt prea limitate, a declarat Knot, precizand ca este necesara o accelerare semnificativa a procesului de luare a deciziilor.

In ceea ce priveste moneda euro, Knot a declarat ca nu este ingrijorat de deprecierea euro fata de dolarul american.

"Face parte din fluctuatia normala a cursului de schimb, chiar si din perspectiva istorica, euro este remarcabil de stabil, in comparatie cu alte valute".

#Germania fond european urgenta, #fond european urgenta, #Klaas Knot BCE, #Angela Merkel fond urgenta , #Stiri International