Franta "strange cureaua". Consumatorii francezi devin "zgarciti" la cumparaturi

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 13:46
1136 citiri
Franta "strange cureaua". Consumatorii francezi devin "zgarciti" la cumparaturi

Majorarea taxelor si impozitelor, precum si incetinirea cresterii economice in intreaga UE afecteaza apetitul de cumparare al consumatorilor.

Cei mai pesimisti consumatori sunt in Germania, Austria si Bulgaria, potrivit unui studiu GfK.

In ceea ce priveste situatia Frantei, aceasta face mari eforturi pentru a-si tine un rating de credit cat mai ridicat, chiar daca datoria nationala se ridica in prezent la 88% din PIB.

Planul de ajutor acordat Greciei a fost asigurat in mare parte de Germania si Franta, ceea ce poate face ca deficitul guvernului francez sa creasca si mai mult in viitorul apropiat.

La aceasta s-a adaugat faptul ca in 2011 cresterea economica a fost mult mai lenta decat s-a anticipat, ceea ce inseamna ca guvernul primeste mai putini bani din impozitare si contributii sociale.

Presedintele Nicolas Sarkozy trebuie sa faca economii si sa sporeasca veniturile, si ca urmare cetatenii francezi anticipeaza ca atat impozitele cat si contributiile vor continua sa creasca.

In consecinta, acestia cheltuiesc bani numai pe articole absolut necesare in viata de zi cu zi, si amana cumparaturile majore cat mai mult posibil.

#consumatori francezi, #criza franta, #studiu gfk, #deficit bugetar franta , #Stiri International