Fiul presedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost pus sub acuzare pentru presupuse angajari fictive

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 17:59
532 citiri
Fiul presedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost pus sub acuzare pentru presupuse angajari fictive
Flavio Bolsonaro FOTO Facebook

Procuratura din Rio de Janeiro a anuntat marti seara ca Flavio Bolsonaro, fiul cel mare al presedintelui Jair Bolsonaro, a fost pus sub acuzare in legatura cu presupusa sa participare la un mecanism de sifonare de fonduri publice, relateaza miercuri Reuters.

In acelasi caz a mai fost inculpat si un fost asistent al acestuia, Fabricio Queiroz, alaturi de alte 15 persoane ale caror nume nu au fost facute publice.

Punerea sub acuzare a fiului presedintelui brazilian vine in contextul in care procurorii tarii latino-americane investigheaza o presupusa schema frauduloasa prin care acesta ar fi incasat o parte din salariile platite personalului sau in perioada cand era membru al parlamentului de stat din Rio, mecanism cunoscut in Brazilia sub numele "rachadinha", practic angajari fictive.

Presupusa frauda s-ar fi intins intre 2007 si 2018.

Flavio Bolsonaro (39 de ani) a dezmintit intr-un comunicat ca ar fi implicat in ilegalitati si a insistat ca acuzatiile impotriva sa sunt nefondate si reprezinta o tentativa de a strica imaginea administratiei tatalui sau.

Cazul nu-l afecteaza direct pe seful statului, dar potrivit presei locale procurorii Fabricio Queiroz a depus suma de 72.000 de reali (12.500 de dolari la valoarea curenta) in contul bancar al Primei Doamne a Braziliei Michelle Bolsonaro, a consemnat EFE. ...citeste mai departe despre "Fiul presedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost pus sub acuzare pentru presupuse angajari fictive" pe Ziare.com

#Flavio Bolsonaro, #Jair Bolsonaro, #Brazilia, #presedinte, #acuzare, #angajari fictive , #Stiri International