Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch imbunatateste ratingul Bulgariei. Performante remarcabile, evolutii bugetare extrem de favorabile

Fitch imbunatateste ratingul Bulgariei. Performante remarcabile, evolutii bugetare extrem de favorabile

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit in crestere, de la stabila la pozitiva, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorita imbunatatirii profilului financiar, transmit Sofia Globe si Novinite.

De asemenea, agentia a confirmat ratingul de credit pe termen lung in valuta si moneda locala "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investitii).

"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, in urma majorarii excedentului din servicii. Pana acum Bulgaria a reusit cu succes sa-si mentina competitivitatea externa in urma imbunatatirii productivitatii si a trecerii la o productie cu valoare adaugata mai ridicata, pe fondul sporirii cotei sale in comertul european si mondial", se arata in comunicatul agentiei.

Fitch ar putea revizui in crestere ratingurile Bulgariei in urma imbunatatirii stabilitatii fiscale, a progreselor inregistrate in vederea aderarii la zona euro, a perspectivelor favorabile de crestere a economiei, care ar duce la o convergenta mai rapida a veniturilor fata de tarile cu rating similar.

"Evolutiile bugetare sunt extrem de favorabile, intarind si mai mult pozitia fiscala si nivelul datoriei Bulgariei comparativ cu alte tari. Estimam ca excedentul bugetar pe 2018 va fi mai ridicat decat am previzionat anterior, si ar putea fi cea mai buna performanta inregistrata de Sofia in ultimii 20 de ani", se arata in comunicatul Ministerului bulgar de Finante.

In noiembrie, Fitch a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung in valuta al Romaniei la "BBB minus", perspectiva asociata fiind stabila. Plafonul de tara al Romaniei a fost confirmat la "BBB plus", iar calificativul pe termen scurt in valuta si moneda locala a fost confirmat la "F3". ...citeste mai departe despre "Fitch imbunatateste ratingul Bulgariei. Performante remarcabile, evolutii bugetare extrem de favorabile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 930 ori
Citeste mai multe despreFitch rating Bulgaria performante