Fenomen de amploare pe Internet: Mii de europeni vor sa ia acasa refugiati, gratuit

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 15:06
781 citiri
Fenomen de amploare pe Internet: Mii de europeni vor sa ia acasa refugiati, gratuit
Foto: Facebook/Refugee Hero

Mii de voluntari si-au exprimat, pe Internet, dorinta de a le oferi adapost gratuit refugiatilor, in conditiile in care un milion de oameni ar urma sa solicite azil politic in acest an in Europa, iar intre guvernanti exista divergente privind gestionarea crizei imigrantilor.

Oameni din Franta, Olanda si alte tari europene le propun celor ce fug din calea razboaielor gazduire gratuita, prin intermediul unor platforme online inspirate de Airbnb, site pentru cazari particulare, noteaza Business Insider.

Totusi, aceste iniative private sunt criticate pentru ca ar putea ingreuna eforturile autoritatilor privind directionarea fluxului de refugiati sau pentru ca nu pot fi sustinute pe termen lung.

"Este vrednic de lauda din punct de vedere simbolic, insa nu este un model incurajat de stat", a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne din Franta.

Cu toate acestea, refugiatii, care s-au bazat in calatoriile lor din Siria, Irak sau Africa, pe telefoanele lor mobile, vor ...citeste mai departe despre "Fenomen de amploare pe Internet: Mii de europeni vor sa ia acasa refugiati, gratuit" pe Ziare.com

#voluntari locuinte imigranti, #gazduire refugiati, #criza imigranti Europa , #Stiri International